İçeriğe geç

Kıray Ne

Kiray ismi ne demek?

Kıray isminin anlamı: 1. Genç, genç adam.

Kerey ne demek?

Kerey Han – Türk ve Altay mitolojisinde arabuluculuk tanrısı. Kirey Han olarak da bilinir. Dünyadaki kötülüğü yönetir. İnsanlar arasında anlaşmazlık çıkarır.

Kırat ne demek Türk Dil Kurumu?

Elmasların ağırlık birimi olarak kullanılan “karat” keçiboynuzu çekirdeğinden elde edilir.

Kiri ne anlama gelir?

Gri kelimesinin Türkçe-Türkçe sözlük anlamı: Beyazlığı artmış, ağarmaya yüz tutmuş (saç vb.)

Kiray ne demek?

[1] Burada kötü anlamda çeteler kastedilmiyor, daha ziyade mecburiyetten ve zaman zaman Bulgarlar Türk köylerine eziyet etmeye başlayınca dağlara çıkan, Bulgar milisleriyle birlikte savaşan ve fırsat buldukça yoksul halka yardım eden “Efe”ler kastediliyor, tıpkı Ege bölgemizde olduğu gibi. [3] Tarihi Cengiz Han soyuna kadar uzanıyor.

Kürtçe’de evin ismi ne anlama gelir?

Sevgi ve şefkat: Evin ismi Kürtçede “sevgi, şefkat” anlamına geldiğinden, ismi taşıyanlar genellikle sevgi dolu, duygusal ve sıcakkanlı bir karaktere sahiptir.

Kerati Kürtçe ne demek?

[1] Öfke ve hiddeti ifade eden bir kelime. Genellikle can sıkıntısını ifade eder. “Kerrati” ile de kullanılır.

Keri ne anlama gelir?

Anadolu lehçelerinde bu kadim işlevi ve anlamı koruyan sözcüklerden biri de “keri (geri)”dir. “Keri” sözcüğü Anadolu lehçelerine, Eski Anadolu Türkçesinde olduğu gibi, isimden ve genitif ekiyle birlikte gelen katılımcı fiilden sonra gelmiş ve “sonra” anlamında çekim eki olarak kullanılmıştır.

Kazak Türkçe mi?

Kazak, Türk kökenli bir kelimedir. Yazılı İslam edebiyatında Kazak kelimesi “yurtsuz”, “evsiz”, “serseri” ve “sürgün” anlamlarında ilk kez 1245 tarihli (1894’te Leiden’de yayımlanan) ve yazarı bilinmeyen bir Türkçe-Arapça sözlükte kullanılmıştır.

Kırat ne demek islam?

Kıraat (Arapça: قراءة qıraeh; “okuma”, “tilavet”), Kur’an-ı Kerim’in çeşitli rivayetlerdeki kıraat farklılıklarını ve kurallarını, bunlara kaynak olan kıraat alimlerini ve rivayet zincirlerini inceleyen ilim dalıdır.

Kirat ne anlama gelir?

Kırat veya Demirkırat, günümüzde Demokrat Parti’yi, eskiden Doğru Yol Partisi’ni ve ondan önce Adalet Partisi’ni temsil eden siyasi semboldür. DYP, AP ve DP’ye ek olarak, sembol 2007’de kurulan Muhafazakar Yükseliş Partisi ve Doğru Yol Partisi tarafından da kullanılmıştır.

Kırat nereden gelir?

Birim, nispeten sabit ağırlığı nedeniyle eski zamanlarda ağırlığı ölçmek için kullanılan harnup tohumundan gelir. Karat adı, harnup anlamına gelen Arapça karrat kelimesinden gelir. Harnup, Yunancada keration, İngilizcede ise carob olarak adlandırılır.

Eşek kırığı ne demek?

Kırı: eşek tay, tay.

Kari demek ne anlama gelir?

Wife, bir erkekle evli olan bir kadının o erkeğe (kocaya) göre akrabalık durumudur. Türkçede bayan kelimesi ve nadiren Arapça zevce kelimesi aynı anlamda kullanılır. Wife kelimesi hem günlük dilde kadın anlamında hem de hanım anlamında kullanılır.

El kiri deyimi ne demek?

“Para, elinizdeki kirdir.” Atasözünün anlamı: Parayla ilgili bu atasözü, paranın kalıcı olmadığını ve kolayca harcanıp tüketilebileceğini vurgular. Ayrıca para kazanmanın ve biriktirmenin zor, ancak harcamanın çok daha kolay olduğunu söyler.

Kira ismi ne anlama gelir?

Doğal bir oluşumu ifade eden bu isim, genellikle çorak toprakları veya sert ve zorlu doğal koşulları sembolize eder. Ayrıca “sert”, “güçlü” ve “dayanıklı” gibi anlamları da olabilir.

Rodin Kürt ismi mi?

N harfi kısa süreli ruh hali değişimlerine maruz kalabilir, bu nedenle ilişkiler bazen biraz istikrarsızdır. Rodin ismi Kürt kökenlidir. Rodin ismiyle birlikte kullanılabilecek ikinci isimler; Ali Rodin, Can Rodin, Musa Rodin olabilir. Rodin ismi Kuran’da geçiyor mu?26 Ağustos 2022

En popüler erkek ismi ne?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) istatistiklerine göre, Türkiye’de son zamanlarda doğan erkek bebekler için en popüler isimler Yusuf, Eymen ve Miraç isimleridir. Bu isimlere ek olarak, Ömer Asaf, Ömer, Mustafa, Kerem, Miran, Hamza ve Emir erkek çocukları için en popüler trend isimler arasındadır.

Göktuğ ismi dinen uygun mu?

15. Türkiye’de

Tavsiyeli Bağlantılar: Adapazarı Kabak Tatlısı Nerede Yenir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir