İçeriğe geç

Malta Ev Alana Vatandaşlık Veriyor Mu

Malta vatandası nasıl olunur?

İlk Yatırımla Vatandaşlık seçeneği, Malta’da 12 ay ikamet etmeyi ve 750.000 € ödemeyi içerir. Daha sonra Malta’da en az 700.000 € değerinde bir konut mülkü satın almanız veya Malta’da en az 16 € yıllık kira ödemeniz gerekir.

Hangi ülkeden ev alırsan vatandaşlık verir?

Hangi ülkeler gayrimenkul satın alımı yoluyla vatandaşlık veriyor? Gayrimenkule yatırım yoluyla vatandaşlık sunan dört Karayip ülkesi var: St. Kitts ve Nevis, Antigua ve Barbuda, Dominika ve Grenada. Tüm bu durumlarda bir dizi avantaj var.

Malta çifte vatandaşlığa izin veriyor mu?

10 Şubat 2000’den beri, Malta’da ikamet eden biri Malta vatandaşlığına ek olarak yabancı bir vatandaşlık edinebilir ve koruyabilir. Malta ve Türk hükümetleri çift vatandaşlığa izin verir. Bu, hem Malta pasaportuna hem de Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip olabileceğiniz anlamına gelir.

Malta oturumu nasıl alınır?

Malta vatandaşlarının yabancı partnerlerine, en az 8.885 avro düzenli ve kalıcı gelire sahip olduklarını ve ilişkilerinin en az iki yıldır sürdüğünü kanıtlayabilirlerse Malta’da oturma izni başvurusunda bulunma fırsatı verilir. İlişki beş yıldır sürüyorsa, üç yıllık oturma izni verilir.

Maltadan ev alınca vatandaşlık veriyor mu?

Yatırım yoluyla Malta vatandaşlığı alma şartları Bu iki aşamadan sonra 350.000 € değerinde bir ev satın alarak veya 18.000 € değerinde bir kira sözleşmesi imzalayarak Malta vatandaşlığı almaya hak kazanacaksınız.

Malta vatandaşlığı kaç sene?

Malta, yabancı yatırımcılara 12 ay veya 36 ay ikamet statüsünden sonra Malta vatandaşlığına (AB pasaportu) başvurma fırsatı sunar. İkamet süresi boyunca tüm yıl boyunca Malta’da yaşama zorunluluğu yoktur. İşlem süresi genellikle başvuranın ilgili belgeleri ne kadar çabuk sağlayabildiğine bağlıdır.

İtalya ev alınca vatandaşlık veriyor mu?

Ayrıca, Avrupa ülkelerinden biri olan İtalya’da ev sahibi olarak kazanılan vatandaşlık, diğer Avrupa ülkelerindeki gayrimenkul konusunda yabancılara uygulanan kısıtlamalardan muaf tutuluyor.

Yunanistan ev alana vatandaşlık veriyor mu?

Yunanistan’da mülk satın alarak oturma izni nasıl alınır: 250.000 Euro ve üzeri değere sahip bir mülk satın alındığında, mülk sahibine beş yıllık oturma izni verilir.

Portekiz ev alana vatandaşlık veriyor mu?

Portekiz’de ev satın alarak vatandaşlık Bu vize, sahiplerine ve birinci derece akrabalarına Portekiz’de kısıtlama olmaksızın yaşama, eğitim görme ve çalışma hakkı verir. Yaklaşık beş yıl sonra, vize sahipleri tüm gereklilikleri karşıladıkları takdirde Portekiz vatandaşlığına başvurabilirler.

Malta vatandaşlık ücreti ne kadar?

Vatandaşlığa kabul için gerekli özen ücreti: 15.000 Avro. 12 yaş ve üzeri her bakmakla yükümlü olunan kişi: 10.000 Avro. Vatandaşlığa kabul idari ücreti: Başvuru sahibi başına 1 Avro.

Malta pasaportu güçlü mü?

Malta pasaportu Guide Passport Sıralama Endeksi’ne göre 8. sırada yer alıyor. Malta pasaportu sahipleri vizesiz 187 ülkeye girebilirken, 42 ülke için vize almaları gerekiyor.

Malta’da yaşam nasıl?

Malta, Akdeniz yaşam kalitesiyle Avrupa yaşam tarzını yaşayan dost canlısı insanlara sahip tarafsız, güvenli ve istikrarlı bir ülkedir. Malta, yabancılara sunduğu olumlu yaşam koşulları ve yatırım yoluyla vatandaşlık programı sayesinde giderek daha fazla ilgi odağı haline gelmiştir.

Kimler Malta vizesi alamaz?

Dışişleri Bakanlığı Malta, Schengen sisteminin bir parçasıdır. Normal pasaport sahiplerinin vize alması gerekir. Özel, hizmet ve diplomatik pasaport sahipleri, 180 günlük bir süre içinde en fazla 90 gün süreyle vize gerekliliğinden muaftır.

Malta’da asgari ücret ne kadar 2024?

Malta’da 18 yaş üstü kişiler için saatlik asgari ücret Ocak 2024’te yaklaşık 5 avro olacak.

Malta vizesi için bankada ne kadar para olmalı?

Banka hesabınızda ne kadar para göstermelisiniz? Vize başvurusunda bulunurken, Malta’da kalış günü başına kişinin banka hesabında 48 € gösterilmesi gerekmektedir (sponsorlu başvuru durumunda, sponsorlu kişinin banka hesabında). Başvuru sahibi Türkiye’de aktif bir öğrenciyse, bu miktar 18 € olarak hesaplanır.

En kolay hangi ülkenin vatandaşı olunur?

Tüm T.R. Vatandaşları için Portekiz vatandaşlık almak için en iyi ülkedir. Portekiz pasaportu dünyanın en güçlü altıncı pasaportudur. Türklere kolay vatandaşlık veren ülkeler arasında en popüler olanıdır.

Malta pasaportu güçlü mü?

Malta pasaportu Guide Passport Sıralama Endeksi’ne göre 8. sırada yer alıyor. Malta pasaportu sahipleri vizesiz 187 ülkeye girebilirken, 42 ülke için vize almaları gerekiyor.

Malta Türk vatandaşlarına vize istiyor mu?

Malta vize istiyor mu? Bordo pasaportlu Türk vatandaşları vize gerekliliklerine tabidir. Yeşil veya gri pasaportunuz veya Schengen vizeniz varsa, Malta’da 90 güne kadar kalabilirsiniz.

Kimler Malta vizesi alamaz?

Dışişleri Bakanlığı Malta, Schengen sisteminin bir parçasıdır. Normal pasaport sahiplerinin vize alması gerekir. Özel, hizmet ve diplomatik pasaport sahipleri, 180 günlük bir süre içinde en fazla 90 gün süreyle vize gerekliliğinden muaftır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir