İçeriğe geç

Ince Cama Ne Denir

Cam Çeşitleri Nelerdir?

En sık kullanılan cam türleriKristal camlar.Şamandıra camlar.Pahlı camlar.Temperli camlar.Buzlu camlar.Lamine camlar.Telli camlar.Yansıtıcı camlar.Daha fazla ürün…

Inceltilmiş cam nedir?

Seyreltilmiş “Hi-Index camlarının” karakteristiği ham maddesidir. Ham maddenin moleküler bileşimi ne kadar yoğunsa (indeks 1.6 ila 1).

Yekpare cam nedir?

Monolitik PVB seçimi iki veya daha fazla cam levhadan oluşur. Bu cam pencereler için idealdir. Dış etkenlere karşı güvenlik, akustik kontrol ve UV ışınlarına karşı koruma sağlarlar.

Emaye cam ne demek?

Emaye cam, temperleme ile güçlendirilmiş, bir tarafı kısmen veya tamamen emaye boya ile kaplanmış camdır. Emaye boya temperleme sırasında cam yüzeyine nüfuz eder ve kaynar. Bu nedenle temperlenmiş, boyalı camın yüzeyinden boyayı çıkarmak mümkün değildir.

Kaç tane cam çeşidi vardır?

Dünya çapında 115 farklı çam türü vardır. Türkiye’de beş farklı tür yetişir: Halep çamı, İskoç çamı, karaçam, kızılçam ve İsviçre fıstık çamı.

Camlar kaç gruba ayrılır?

CAM ÇEŞİTLERİ Ticari olarak üretilen camlar üç ana gruba ayrılır: • Soda-kireç, kurşun ve borosilikat cam.

Lens cam mı?

Koruyucu güneş gözlükleri güneşin UV ışınlarını etkili bir şekilde engellemeli ve emmelidir. Organik cam veya lens adı verilen bu malzeme, benzersiz özelliklere sahip malzemelerden biridir.

Asferik cam ne demek?

Göz bu şekilde bakarken merceğin kenarlarını açılı olarak kullandığından bulanık veya bozuk görme meydana gelir. Asferik mercekler, bahsedilen kusurları ortadan kaldırmak için tasarlanmış gözlüklerdir. Asferik mercekler, normal dışbükey merceklerden daha ince, daha hafif ve daha düzdür.

En ince cam kaç mm?

Temperli camların boyutları uygulamaya göre değişmektedir. Standart kalınlığı 3 mm olan camların minimum boyutu 300 x 400 mm, maksimum boyutu ise 1000 x 2000 milimetredir. 4-12 mm kalınlığında olan ve sırt adı verilen camların minimum boyutu 180×350 mm, maksimum boyutu ise 2400×3500 milimetredir.

Degrade cam ne demek?

Güneş gözlüğü cam çeşitleri arasında degrade camdan yapılmış renk geçişli tonlar da yer alır. Kullanıcıların son zamanlarda tercih ettiği degrade camların özellikleri arasında camın yukarıdan aşağıya doğru koyu renkten açık renge dönüşmesi yer alır.

Akustik cam ne demek?

AKUSTİK LAMİNE CAM. Bu, yüksek gürültü seviyelerine sahip ortamlarda etkili ses yalıtımı için özel olarak geliştirilmiş akustik lamine camdır. İki cam panelin ısı ve basınç altında polivinil bütiral (PVB) ses emici ve bağlayıcı bir tabaka ile birleştirilmesiyle oluşturulur.

Konfor cam ne demek?

Konforlu cam, kaplamasız çift cam modellerine kıyasla ısı kaybını yüzde 40’a kadar azaltır. Ayrıca, güneş radyasyonunu önemli ölçüde kontrol eder ve yalnızca minimum miktarda güneş ışığının içeri girmesini sağlar. Elbette bu, güneş enerjisinin yanma etkisini de önemli ölçüde azaltır.

Love cam ne demek?

Şişecam Low-E Cam, düz cam üzerine vakum ortamında ardışık metal ve dielektrik katmanlar kullanılarak magnetron püskürtme yöntemi ile çok katmanlı ince bir film oluşturulmasıyla üretilen çevrimdışı kaplamalı camdır.

Lamine cam ne demek?

Lamine cam, polivinil bütiralden (PVB) yapılmış özel renkli veya renksiz bağlayıcı katmanlar kullanılarak iki veya daha fazla cam levhanın ısı ve basınç altında birbirine bağlanmasıyla yapılır. Kırılma durumunda parçaları yerinde tutarak yaralanma riskini azaltır. Bu özelliğinden dolayı lamine güvenlik camı olarak kabul edilir.

Emprime cam nedir?

Baskılı cam: Üretimi pencere camına benzer. Ayrıcalığı, motifli silindirlerden geçirilmesidir. Camın bir tarafı silindirdeki motiflere göre dekore edilmiştir. Genellikle banyo ve tuvalet kapılarında ve pencerelerinde kullanılır.

En sağlam cam hangisi?

Temperli cam, fırın odasına 8mm, 10mm veya daha kalın cam yerleştirilerek ve bir bütün haline gelene kadar 1000 dereceye kadar ısıtılarak yapılır. Daha sonra iç katman ve dış katman güçlendirilir. Temperli cam kırılmaz. Ofis bölme sistemleri ofislerde kullanıldığında temperli cam en dayanıklı sistemdir.

Cam neler vardır?

Camı oluşturan maddeler: Cam; silis, potas veya soda, kireç ve bazen de çeşitli katkı maddelerinin karıştırılıp yüksek sıcaklıkta eritilmesiyle elde edilen, kristalleşmeden çabuk katılaşan saydam, yarı saydam veya opak, amorf, şekilsiz bir maddedir.

Cam sanatı çeşitleri nelerdir?

Sıcak cam kalıplamanın yanı sıra, son birkaç yüzyılda kalıplanmış parçalarda kullanılan üç ana geleneksel dekorasyon tekniği şunlardır: emaye cam, oyma cam ve kesme cam.

Isıcam çeşitleri nelerdir?

Yalıtım camı fiyatları 2020Cam türüCam kombinasyonuÖzellikYalıtım camı Classic – Yalıtım camı C4+16+4Yalıtım camıYalıtım camı Synergy – Yalıtım camı S4+16+4Isı kontrolüYalıtım camı Komfort – Yalıtım camı K4+16+4Isı ve güneş korumasıYalıtım camı akustik laminat4+16+4Ses kontrolü 37db5 satır daha

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir