İçeriğe geç

Mütevazlık nedir

Mütevazilik Nedir?

Mütevazilik, bir kişinin kendini küçük göstermesine veya başkalarının önünde kendini daha düşük bir durumda göstermesine verilen addır. Bir kişinin kendisi hakkında nötr veya olumlu düşünceleri olsa bile, kendi başarılarını veya özelliklerini övmek ya da başkalarının önünde övünmekten kaçınma, özellikle de kendini beğenmişlik ya da gösteriş yapmaktan kaçınma olarak tanımlanabilir. Mütevazilik, kişinin kendini küçük görmesi gibi görünse de, aslında kişinin kendine duyduğu güven ile ilgilidir. Kişi, kendini övmeyi veya beğenmeyi reddetse de, başkalarının önünde kendini övmek yerine, kendine olan güvenini, kendi başarılarını ve özelliklerini göstermesini öğrenmiştir.

Mütevazilik, kendisi ile ilgili olumlu şeyleri gizlemek ya da küçümsemek değildir. Kişi, kendini övmek yerine, başkalarının önünde kendini küçük gösterirken, aslında kendisine güvenmeyi öğrenmiştir. Mütevazilik, başkalarının önünde kendini küçük göstermek demek değildir, aynı zamanda kişinin kendi başarılarını ve özelliklerini özgürce konuşma yeteneğini de geliştirmesidir.

Mütevazilik, kişinin başkalarına karşı saygılı olmasına da yardımcı olur. Mütevazı kişiler, kendilerinden daha güçlü veya daha zeki olan insanlara saygı gösterirler, çünkü insanların her biri farklı güçler ve yeteneklerle donatılmıştır. Mütevazı kişiler, başkalarına saygı gösterirken, kendilerini de düşünceleri veya başarıları nedeniyle küçümsemezler.

Mütevaziliğin önemi, kişilerin her biri birbirlerinden farklı olan, başkalarının başarılarını övmek yerine, kendi başarılarının kendisini tatmin etmesini öğrenmesi için önemlidir. Mütevazilik, kişinin başkalarını üstün görmemesini ve saygılı olmasını sağlar. Mütevaziliğin önemi, kişinin kendini küçük görmesi ya da başkalarının önünde kendini küçümsemesi değil, kendine güvenmeyi öğrenmesidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir